00:00

Pol/Svanstein

Referat: Unbyns IF - Pol/Svanstein

Det var två pressade lag som mötte upp till kamp på ett soldränkt och sommarvarmt Sporn. Båda lagen kom från dåligt utfall senaste matcherna och streckkamp stod på programmet. Vi hade funderat ihop lite ändringar i uppställningen som visade sig vara rätt bra.
Vi startar med Vispen i mål. Fille, Alex, Werme, Blurk i backlinjen. Adde och Erik W med Stefan framför på mitten. Bulan, Macke och WIlle framåt. Avbytare var: Robbs, Axel, Herman, Stubben och Gurra
Vi vidare direkt att vi skall ta initiativet. Redan i 5:e minuten tar vi ledningen efter att Macke kan vinna boll i boxen, kommer ut lite på kanten men spelar in till en instormande Stefan som stöter in ettan. Vi radar upp flera chanser därefter under resten av halvleken. Dom har en riktigt vass chans där Vispen blir överspelad och Alex är räddande ängel i boxen med ett avgörande ingripande.
I andra trampar vi vidare och 30 sek efter att Stubben kommer in chippar han fram till Macke som dräper in en volley till 2-0. Vi har bra flow och kan göra trean i 55:e då Erik snappar upp en djupledsboll och efter en kamp kan lägga ut den till Stefan som gör sitt andra. Sen sätter vi in Gurra som rätt snabbt kan göra 4-0 assisterad av Wille.
Vi byter in många spelare samtidigt som Pol/S börjar desperatjaga. Dom kan reducera två gånger med en kvart kvar blir det lite oroligt. Men då slår Gurra till igen, den här gången assisterad av Macke. Dom knorrar på övertid in en boll till för slutresultatet 5-3.

En riktigt stabil insats över 90 minuter. Försvaret stabilt med exraplus till Werme och Alex som är superstabila. På mitten kan vi kontrollera spelet på ett sätt vi inte sätt på ett tag. Mycket tack vare Erik W som lugnar ner och fördelar. Stefan ett riktigt utropstecken som med tyngd kommer in i boxen och gör två. Macke som vanligt jobbig framåt. Kule med debuterande Gurra som gör två kassar.